حجتالاسلام والمسلمین بصیری، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، به اهمیت حضور قرآن در زندگی فردی و اجتماعی افراد اشاره و اظهار کرد: قرآن باید در تمام شئون زندگی ما تجلی داشته باشد و بهصورت همه جانبه تبیین شود.
وی با اشاره به نقش هدایتگری قرآن کریم و فرقان حق و باطل بودن آن، افزود: باید در تمامی شرایط و سختترین مشکلات زندگی به قرآن پناه ببریم؛ لذا انس با قرآن راهی برای ارتباط با این کتاب و آشنایی با معارف آن است، زیرا وقتی این آشنایی صورت گرفت، زمینه های معرفت هم فراهم میشود.
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه معرفت کمال پذیر است و انس بیشتر با قرآن معرفت بیشتر نسبت به این کتاب آسمانی را بهدنبال دارد، افزود: به طبع در پی این معرفت انس، زمینههای معرفت و شناخت فراهم میشود؛ تدبر در آیات الهی از وظایفی است که تکلیف پیروان حقیقی قرآن را سنگین میکند که جز با انس و ارتباط دائمی با این کتاب آسمانی قابل انجام نیست.
توجه جدی به قرآن و انس با آن
حجت الاسلام بصیری با اشاره به اینکه توجه جدی به قرآن و انس با آن نه تنها عبادت محسوب میشود، بلکه از مهم ترین وظایف دینی است، گفت: یکی از جنبه های انس با قرآن جنبه هدایتی آن است، زیرا قرآن سراسر نور و سرور است و به طالب آن نورانیت میبخشد و انسان را به استوارترین راه و مقصد هدایت میکند.
وی با بیان اینکه اهل قرآن نورانیت آیات الهی را درک میکنند و پیام آن را با شوق و بصیرت به جان میخرند، بیان کرد: لازمه انس با قرآن، آشنایی هر چه بیشتر و بهتر با آیات و قرائت مداوم و مستمر تمامی آیات و راه یابی به معانی آنهاست، انس با قرآن اهمیت و ارزش توجه و تمسک به آن، ضرورت قرائت و حتی حفظ آیات را آشکار میسازد.
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه آیات قرآن دریچه ارتباط با عالم ملکوت است، عنوان کرد: دوری از قرآن و عدم توجه به تلاوت و فهم آن علاوه بر محرومیت از زلال معارف الهی، مسلمان را از معرفت دینی و بینش اسلامی بیگانه میکند و غیرت دینی و نشاط معنوی را از او میگیرد.
حجتالاسلام بصیری با تأکید بر اینکه تلاش برای نهادینه شدن فعالیتهای قرآنی و دینی باید در راس برنامههای فرهنگی قرار گیرد، اظهار کرد: همه باید نسبت گسترش معارف اسلامی و قرآنی در سطح جامعه اهتمام بیشتری داشته باشیم.